(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Bleskové kynuté těsto bez kynutí,vhodné na buchty,koláče,záviny
Potřebné ingredience
60dkg.pol.výb.mouky,2celá vejce,1Hera,citr.kůra,špetka soli,1balení droždí.Na kvásek,9polév.lžic vlahého mléka,9kávov.lžiček cukru,droždí.
Postup přípravy
Těsto se zpracovává na vále,z této dávky jso 2 plechy nebo 4záviny.Vše se zpracovává tak jak je postupně uvedeno,kvásek nejprve v rendlíku až vzejde.Já dělám své speciální záviny s tvarohem nebo s Grankem,obzvláště chutná dětem.Rozválím na né úplně tenké placky,posypu hojně Grankem,pokladu souměrně plátky Hery nabo másla,sroluji a dám na vymazaný plech,potřu celé rozpuštěnou Herou a upeču ve středně vyhřáté troubě do zlatova,záviny krásně nabudou!Granko se uvnitř rozpustí v čokoládu.Závin je nádherně křehký a pokud zbude vydrží dlouho vláčný!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nadafan
(upraveno)
1. 12. 2010, 20:55
Díky za recept, dělám z těsta štrůdl, klasický s jablky ,skořicí a rozinkami, po upečení ještě potřu máslem, je naprosto super!!! Naďa
personalistka
(upraveno)
29. 6. 2008, 12:42
Zalíbil se mi Váš recept a ráda bych ho vyzkoušela, jen nevím, co s Herou, rozpustit nebo nechat jen změknout? Děkuji za Vaši odpověď i za prima recept.
magick
(upraveno)
25. 7. 2008, 17:15
@personalistka
Ivetko,nechat Heru jen tak změknout a zpracovat v těsto,já to zpracovávám na vále.pa,pa
Zrušený účet
(upraveno)
3. 5. 2008, 11:52
Dnes opět peču podle vašeho receptíku. Strašně se mi zalíbil a je opravdu praktický, nemusím na nic čekat. A s tím tvarohem dobrá vychytávka
magick
(upraveno)
3. 5. 2008, 12:44
@
Jsem moc ráda,že vám chutnal!Ale i ty dalčí receptíky ode mně jsou moc dobré!Přeji krásný den!
Myšule
(upraveno)
30. 4. 2008, 15:07
Docela bych to zkusila na buchty když nemusí kynout,jde to raz dva ne
magick
(upraveno)
30. 4. 2008, 15:21
@Myšule
Určitě,buchty jdou také moje kamarádka zkoušela i z tohoto těsta dělat mazanec,ale to já raději peču ten klasický kynutý!Přeji ti hodně zdaru a dej vědět zda chutnalo!
vojda
(upraveno)
30. 4. 2008, 14:56
Marti, taky ho dělám, a je fakt super. Manžel se po něm může utlouct. Jen místo granka dávám kakao a cukr
magick
(upraveno)
30. 4. 2008, 15:18
@vojda
Děkuji,to jsem ráda!Já také dávala kakao a cukr,ale Granko je opravdu také skvělé a nemusí se už dál sladit,zkoušela jsem to také se skořicovým cukrem.pa,pa
Zrušený účet
(upraveno)
29. 4. 2008, 16:32
Není třeba dávat ještě do těsta mléko? S tím grankem to zní lákavě
magick
(upraveno)
29. 4. 2008, 16:48
@
Ne,ne přesně jak popisuju,na zadělání stačí kvásek a je tam přece 1kostka Hery,těsto je skvěle křehké!Hlavně potřete před pečením záviny Herou,nebo máslem a dávejte je na vymazaný plech,krásně se vejdou 4šištičky vedle sebe,zprvu jsou malé,ale potom pěkně nabudou!
Zrušený účet
(upraveno)
29. 4. 2008, 17:55
@magick
Aha, tak to jo. Mě dala tchýně na nekynuté těsto recept, ale byl to klasický, který obsahuje právě to mléko a míň tuku a zjistila jsem, že to bez kynutí není ono, a tak ho kynout raději dávám. Vyzkouším rozhodně to vaše, protože kolikrát začínám péct až večer, když jdou děti spát a nechce se mi na kynutí čekat
magick
(upraveno)
30. 4. 2008, 7:21
@
Přeji hodně zdaru,věřím,že se recept osvědčí,protože jsem ho dala všem mým známým a už nic jiného nepečou,je opravdu skvělý,ale i na koláče a buchty.Já závin dělám právě s tím Grankem,ale i s tvarohem doporučuji dávat do tvarohu jen žloutky a zvláště sníh z bílků,je nádhěrně nadýchaný a je ho hodně,lepší je koupit ten klasický,né ten ve vaničce,chutově je jako pribináček.S pozdravem M.
Jaruu
(upraveno)
29. 4. 2008, 16:02
Prosím o objasnění dávky droždí. Celkem se dává 1 kostička do kvásku?
magick
(upraveno)
29. 4. 2008, 16:28
@Jaruu
Ano omlouvám se dává se 1kostička droždí,těsto se nádherně vyvaluje!